首页 新闻 会员 周边

k8s 中 livenessProbe 与 readinessProbe 的区别是什么

0
悬赏园豆:30 [已解决问题] 解决于 2019-12-14 22:15

请问 kubernetes 中 livenessProbe 与 readinessProbe 这2个健康检查的区别是什么?

k8s
dudu的主页 dudu | 高人七级 | 园豆:30994
提问于:2019-12-14 21:11
< >
分享
最佳答案
1

Kubernetes Liveness and Readiness Probes: How to Avoid Shooting Yourself in the Foot 中找到了答案:

Kubernetes uses liveness probes to know when to restart a container.
Kubernetes uses readiness probes to decide when the container is available for accepting traffic.

livenessProbe 决定是否重启容器,readinessProbe 决定是否将请求转发给容器。

dudu | 高人七级 |园豆:30994 | 2019-12-14 22:14
清除回答草稿
   您需要登录以后才能回答,未注册用户请先注册